Hakan Arslanbenzer dosyası var, dergide. Arslanbenzer, imge ve lirik şiir bahisleri üzerinden okunmuş daha çok. Ve Arslanbenzer'in imge ve lirik şiir üzerine sarf ettiği çelişkili ifadeleri öne çıkarılmış. Çelişki, çok şair ve düşünür için hayati noktadır. İnsanın çelişkileri varsa sanatının da olmalıdır. Necip Fazıl'da da bu yaratıcı çelişki vardır. Arslanbenzer'in çelişkileri daha ziyade Ezra Pound'a benzer. Onunla aynı paraleldedir. Örneğin şairin ilk şiirleri veya ilk kitabı Reis'in Kara Merhem'i oldukça imgesel bir düzlemdedir. Bu etkide iyi bir imge ustası olan İsmet Özel baş roldedir. Ancak daha sonraki şiirlerinde Arslanbenzer, konuşma diline doğru yelken açar.
Hakan Arslanbenzer hakkındaki ilk dosyayı Fayrap yapmıştı; ikincisini Kuruluş dergisi (doğru hatırlıyorsam 4. sayısıyla); üçüncüsünü de Olağan Şiir sayı 17 ile.
Onun şiiri bazen imgeci, bazen imge karşıtı ve konuşmacı, bazen çapaklı- çirkin estetiğin şiiri. Ne demek istediğimi şu dizeyi verirsem daha iyi anlarsınız: 'Ekmek çalarsan Allah seninledir.'
Şunu da ekleyeyim: Hakkında çoluk çocuk yazarsa Hakan Arslanbenzer kötü şairdir; gelişmiş zekalar yazarsa iyi şairdir.
Y. Türk