4 Temmuz 2015 Cumartesi

Yedi Güzel Adam Yedi Güzel Mehmet

Fayrap ve İtibar dergisinin etkisinde ya da yelpazesinde kalmış birçok dergide ‘Yedi Güzel Adam saçmalığı’ ‘Yedi Güzel Adam gürültüsü’ gibi şeyler okuyorum. Tabii bu deyişlerin ardından medeniyeti ve hoşgörüyü neredeyse budalalık şeysine götüren keskin yargılar geliyor.  Yedi Güzel Adam oysa sadece yedi tane güzel adamın arka arkaya  toplanmasından oluşmaz. Fayrap özellikle bunu yapıyor. Bakın Fayrap’ta Eren Safi ne yazmış. Sayı 73’ten alıntı yapıyorum. ‘Yedi Güzel Adam gürültüsü üzerine mesela Mavera- Edebiyat damarından genç bir dergi veya kendini ifade etme biçimi doğardı.’ Bugün birçok yaşlı, orta, genç dergi kendisine bu dergileri kaynak göstererek çıkıyor. Bunları saymaya gerek var mı bilmiyorum. Kuruluş da bunlardan biridir. Hakan Arslanbenzer’e dosya yapmamız Fayrap’a intibaktan değil sadece emeğe saygıdandır. Bir zamanların hoyrat esen edebiyat rüzgarının altında ezilmiş ve hakkı yenilmiş olmasındandır. Yoksa Yedi Güzel Adam, hala yedi güzel adamdır ve herkesin yedi güzel adamı olmaya devam ediyor. Edebiyatımızda medeniyetimizin adamlık temsilini, örneğini bile üzerine almıştır. Bu kavram müthiş bir Horasan doğurmasıdır. Ve  o Yedi Güzel Adam’ın yaşaması, kültürü bugün aslında Mehmetli Milleti’nin, Yunus’un yetmiş iki millet anlayışının yaşaması ve kültürüdür. Ve Yedi Güzel Adam, sapına kadar da takvada üstünlüğü kabullenen ve kişilikle millet olma anlayışının bu topraklarda en önde gidenidir. Cumhuriyetin rotasını medeniyet devletine doğru çeviren Diriliş, Mavera ve Edebiyat dergilerinin ortak inşasıdır. Fayrap ve İtibar ise bugün taşralı genleri, her an alev alabilecek asabiyeleri nedeniyle cumhuriyete bile değil, muhtarlık cumhuriyetine yakışır iki dergi. Yani Yedi Güzel Adam Nere, Fayrap ve İtibar nere.

 * Bir Sonraki Yazının Konusu: CHP'nin son planı, Türkiye Cumhuriyeti'ni muhtarlık cumhuriyeti haline getirmek.

Yeprem Türk

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Hayırlısı Olsun


Bazı dergiler milletimizin öz adına sansür uyguluyor. Bunu bilhassa İslamcı dergiler  daha çok yapıyor. Niye böyle şeylere tevessül ediyorlar bilmiyorum. İçinde Mehmetli Milleti geçmeyen yazılarımı yayımlıyorlar da geçen metinlerimi devre dışı bırakıyorlar. Belki de beni bunaltmak, içerde boğmak istiyorlar. Bu, gerçek olur mu, olur. Oscar Wilde, eyleme geçmeyen fikir bulanıklığa yol açar demiş.  Yani adam bu durumda bir hoş olur, kablolarını yakar  kabilinden bir şey anlatmak istemiş. Geçenlerde bir hikaye okudum, yine buna benzer. Bir derviş bir dergahta, yanında gazel söyleyen adama sus deyip üzerine bir örtü atıyor. Derviş bir zaman sonra arkadaşının üstündeki örtüyü aldığında karşısında kül olmuş bir insan oğluyla karşılaşıyor. Sesini duyuramamak insanı yakıyor herhalde. Ama bu ateşin beni lüpletmesine izin vermemem gerekir.
Geçenlerde denk geldik, bir vakıftan, bir partiden adamlara. Onlarla görüştük. Bu fikirlerine bizim çatımız altında devam edebilirsiniz, istersen hemen yarın bin kişilik salonu hazır bil falan, fikrini insanlara anlat dediler. Ama işte bu iş olmaz. Aslında Kuruluş dergisinin bir çevresi yok millet dışında. Umarım bunda bir hayır vardır.  Tek partisi tek cemaati de millettir dergimizin. Bu hususta Allah, gününü doğuracaktır. Sanırım en iyisi şimdilik işe el ilanları ile başlamak. Cami önlerinde ve sokaklarda.
                                          
İLAN 

MEHMETLİ MİLLETİ

-          Mehmet, Muhammed’in (sav) Mehmedi’dir. Bu ismin İslam topraklarında önemli bir anlamı vardır. Çıkış yeri  Anadolu’dur ve çevreye doğru yayılır. Peygamber ocağında vazife ifa edenlerin ortak adıdır : Mehmetçik.


-          Yunus’un dediği yetmiş iki millet bugün Mehmetli Milleti’dir.
-          Mehmetli Milleti, milletimiz adına ortak bir karakterin, kişiliğin ürünüdür. Biz buna Fransız İhtilali’nin ortaya çıkardığı kavmiyetçi millet olma anlayışına karşı Horasan gelenekli siyasanın karşı atağı olan kişilikle millet olma anlayışı diyoruz.

-          Bu bağlamda cumhuriyetler, modern beyliklerdir, ifadesini kullanıyoruz.  Bu nedenle gerek Filistin gerek Kıbrıs Mehmetli Milleti’ne ait asli  parçalardır.


-          Mehmetli Milleti’ aslında Necip Fazıl’ın çizdiği zemin olan Büyük Doğu Milleti’dir.

-          Mehmetli Milleti kavmiyete göre değil kahraman etrafında toplaşarak gerçekleşen bir millet olma anlayışına dayanır. Doğu’nun asıl siyasetini yansıtır. Ama artık kahraman, bir cüsse- tek bir kişi değildir. Bir düşünce bir anlayış olarak vardır. Mehmetli Hukuku, Mehmetli Ekonomisi vs.

-          Ve bu temelde kardeşini sevindirmeyen zafer, zafer değildir.

-          Bugün rkiye içinde tek bir millet vardır. Adı , Mehmetli Milleti’dir.  Ve bu milletin  bir kısmı Türkiye dışındadır.

-          Yerkürede şu an iki ana karakter mücadele halindedir.  Biri Mehmed  diğeri Europa’dır.


KURULUŞ DERGİSİ (MİLLET DERGİSİ)


(Y. Türk)